حمیدرضا حبیبی گفت:به مناسبت دهه فجر پروژه خط۱۳۲ کیلوولت منوجان، نودژ،۲ پروژه نیز شامل پست ۱۳۲کیلوولت باستانی پاریزی، احداث خط هوایی ۱۳۲کیلوولت در پست مذکور به طول ۱۰ کیلومتر که از مصوبات سفر ریاست جمهوری است با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان کلنگ زنی میشود.
وی افزود: خط۱۳۲ کیلوولت منوجان، نودژ به طول ۱۲کیلومتر، شامل۳۹ برج فلزی مشبک که جز ۱۸۲ پروژه حیاتی کشور برای پیک بار سال ۱۴۰۳ است و به منظور تامین انرژی پایدار منطقه منوجان و نودژ احداث شده و به بهره برداری میرسد.
وی با اشاره به پروژههای خاتمه یافته طی دولت سیزدهم گفت: ۱۳ پروژه شامل ۷ طرح پست انتقال و فوق توزیع و ۶ پروژه خطوط انتقال و فوق توزیع جمعا با اعتبار۶۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسیده است.
وی افزود: این پروژهها شامل فاز دوم توسعه پست ۴۰۰ کیلوولت کهنوج و جیرفت، احداث فیدر ۴۰۰ کیلوولت نبوت، زاهدان در پست ارگ بم، احداث پست ۱۳۲ کیلوولت زهمکان، احداث پست ۱۳۲ کیلوولت ریگان بم، احداث پست ۱۳۲کیلوولت رفسنجان ۱و توسعه یک فیدر ۱۳۲ کیلوولت در پست رفسنجان ۲، توسعه پستهای ۱۳۲کیلوولت صنایع جنبی مس و شهرک خضرا، احداث خط ۴۰۰ کیلوولت تک مداره جیرفت، ارگ بم به طول ۹۰کیلومتر، احداث خط ۴۰۰کیلوولت دومداره ارتباطی پست شاهماران، احداث خطوط ۲۳۰ کیلوولت ارتباطی دو مداره نیروگاه سیکل ترکیبی مهتاب کویر زرند، احداث خط ۱۳۲ کیلوولت ارتباطی دو مداره اسماعیلیه، فاریاب ۲، احداث خطوط ۱۳۲ کیلوولت ارتباطی دو مداره پست ۴۰۰ کیلوولت جیرفت، اصلاح خطوط ارتباطی ۱۳۲کیلوولت پست عنبرآباد ۲ اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای کرمان گفت: در حال حاضر ۱۵ پروژه پست فوق توزیع و ۶ خط انتقال و فوق توزیع در مناطق مختلف استان در دست اقدام است که ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند.
حبیبی با اشاره به وضعیت تولید و مصرف استان گفت: اوج مصرف در تابستان امسال ۳هزارو۱۶۰ مگاوات بوده در حالی که میزان تولید نیروگاههای استان ۳هزارو۲۳۰ مگاوات است و در واقع تراز تولید نسبت به مصرف مثبت میباشد و، چون استان در حال توسعه و رشد صنعتی است و در بخش کشاورزی و صنعت نیاز مصرف نسبتا بالاست لذا با همکاری بخش خصوصی و دولت در صدد افزایش میزان انرژی در استان هستیم.
وی در خصوص نیروگاههای در دست اقدام در استان اظهار داشت: هم اکنون نیروگاه سیکل ترکیبی هزار مگاواتی گوهران سیرجان، بخش بخار نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی فولاد بوتیا کرمان، بخش بخار نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی زرند، نیروگاه گازی ۸مگاواتی صیناکو شهرک صنعتی خضرا کرمان، نیروگاه گازی ۲۰ مگاواتی نیروگستر سیرجان در حال احداث و تکمیل هستند.
حبیبی در خصوص بهره وری از انرژی خورشیدی در استان اظهار داشت: با توجه به اینکه استان پتانسیل مناسبی برای احداث نیروگاههای خورشیدی دارد و با توجه به سیاستهای وزارت نیرو مبنی بر توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در حال حاضر ۹۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی فعال در استان وجود دارد و ۵۹مگاوات نیروگاه دیگر نیز در حال احداث است و همچنین مجوز برای احداث۴۹۹ مگاوات خورشیدی در شهرستانهای رفسنجان، زرند، شهربابک و بم از طریق مناقصه و ۹۵۲مگاوات نیروگاه خورشیدی توسط صنایع صادر شده است.
وی گفت: یکی از مباحث مهم در صنعت برق موضوع بهینه سازی مصرف انرژی است که در این رابطه همیاری و همکاری مشترکین در همه بخشها اعم از خانگی، تجاری، کشاورزی و صنعتی را میطلبد که تاکنون و خصوصا تابستان امسال با همکاری مشترکین توانستیم اوج مصرف را به خوبی و بدون خاموشی در بخش خانگی گذر کنیم.